DYN DNS

A Dyn DNS egy szolgáltatás annak megkönnyítésére, hogy Interneten keresztül elérhessük az erre alkalmas eszközeinket, akár otthon, akár az irodánkban, akár megfelelő mobiltelefon segítségével.

Amikor egy videofigyelő rendszert az Internethez csatlakoztatunk és az Internet kapcsolatunkhoz nem rendelkezünk fix IP-címmel, akkor előfordulhat, hogy amikor felcsatlakozik a modemünk az Internetre, a szolgáltató újabb és újabb IP-címet ad. Megfelelő IP cím híján pedig nem tudjuk elérni az otthoni (vagy éppen irodai) eszközeinket. Ha szeretnénk a videorögzítőt (vagy akár a számítógépünket) a nagyvilágból elérni, szükség van egy fix névre, amivel mindig ?megszólíthatjuk? a kívánt eszközt, bárhol is vagyunk. Tekintettel arra, hogy ez gyakori probléma, ezért létrehozták a dyndns (dinamikus doménnév szolgáltatás) szabványt.

A szolgáltatás egy egyszerű regisztrációt követően csekély éves díjért elérhető és biztonságot nyújt eszközeink elérésére. Elérés: a http://dyn.com/dns/ honlapján. A regisztráció után választhatunk egy domain-nevet és elindíthatjuk a szolgáltatást az általunk kitalált névre. A Routerekbe a gyártók már gyakran beépítik a lehetőséget, hogy minden Internetre történő kapcsolódáskor közölje a dyndns rendszerével az IP-címet, amit a szolgáltatótól kaptunk, így a routerünk és azon keresztül a beállított gépek (és szolgáltatások) elérhetővé válnak.