Beléptető

Általános ismertető

A biztonsági beléptető rendszerek feladata a védett területre történő illetéktelen belépések megakadályozása, illetve szükség szerinti mértékű kontroll biztosítása a személy- és/vagy gépjárműforgalom felett. Segítségével lehetővé válhat a dolgozók mozgásirányának, hollétének meghatározása a központi vezérlésű változatoknál, így például egyszerűen megtalálható a keresett személy egy objektumon belül. Különösen hasznos lehet ez a funkció nagy alapterületű objektumok, gyártelepek, irodaházak esetében. Lehetőség van az olvasóval védett átjárók belépési szintek szerinti programozására, azaz bizonyos kártyák csak megadott időpontokban juthatnak be egy adott területre.

Az általunk szállított rendszerek különféle leolvasási elvűek lehetnek, például indukciós, vonalkódos, érintés nélküli leolvasási elvű (proximity) biometrikus olvasókkal szereltek. Az adott igények figyelembe vételével lehet a legmegfelelőbb olvasási technológiát kiválasztani az ár, megbízhatóság, biztonsági szint, műszaki színvonal figyelembevételével.

A beléptető rendszereknek ma már nagyon sokféle típusa terjedt el, különféle minőséget, árat és technológiát képviselve. Oldalunkon igyekszünk átfogó képet nyújtani ezekről és rövid általános ismertetőt adni. Konkrét feladat esetén feltétlenül szükséges egy konzultáció - előzetesen akár telefonon is - hogy úgy árban mind szolgáltatásban, esztétikai megjelenésben a legoptimálisabb rendszer kerüljön telepítésre.

Az olvasók kombinálhatók 4-6 jegyű PIN billentyűzettel is, amely a biztonsági szint emelését biztosítja különlegesen védendő területek bejáratainál. A rendszerben használt átjárótípusok: ajtó, forgóvilla, infrás átjáró, forgókereszt, személyi sorompó, gépjármű sorompó, tolókapu, teleszkópkapus átjáró, bejelentkezési pont.

Egy egyszerű beléptető felépítése:

Készülékegységek:

Az SC tip. kontrollerek - amelyek lehetnek autonómok és központi vezérlésűek - az átjárók nyitását, zárását vezérlik, illetve nyitásérzékelését végzik, amely alapján az átjárókon az alábbi események központi regisztrálása történhet meg: normál áthaladás, erőszakos áthaladás, nyitva hagyott ajtó jelzése, illetve illetéktelen behatolási kísérletek, kényszerített áthaladás jelzése és alarm események naplózása. Az SC kontrollerek rendelkeznek olyan szabad bemenetekkel, amelyek alkalmasak területvédelmi alarm jelzések fogadására és rendelkeznek olyan szabad kimenetekkel, amelyek alkalmasak kameravezérlő jelek továbbítására, ezáltal a komplex alkalmazások széles köre válik megoldhatóvá. A rendszer központi számítógépén futó szoftver menü vezérelt, könnyen kezelhető, felhasználóbarát, Windows kompatibilis.

Egyik fő előnye az általunk forgalmazott beléptető rendszereknek az, hogy a beléptetési funkciókon kívül, munkaidő nyilvántartóként és gépjármű forgalom ellenőrzésként is működtethető a rendszer az integrált beléptető, munkaidő nyilvántartó és gépjármű forgalom ellenőrző szoftver segítségével.