Mindig TV

A földfelszíni digitális sugárzás - Mindig TV - jó néhány éve átvette az analóg sugárzás helyét. Országos adóhálózat épült ki, melynek segítségével szinte az egész országban vehetővé vált a folyamatosan bővülő csatorna kínálat. A sugárzás az UHF sávban történik.

A szolgáltatás ingyenes és előfizetéses TV csatornákat is tartalmaz.

Az ingyenesen vehető TV csatornák: ("A", "B" multiplex, mpeg4 tömörítés)

m1(HD), m2(HD), Duna(HD), M4 Sport(HD), M5(HD), Duna World, RTL Klub, Spektrum Home TV, TV2, Izaura TV, Dikh Tv, Pesti TV.
Az előfizetéses csatornákat több csomagba rendezve az alábbi link segítségével tekintheti meg:

https://mindigtv.hu/muszaki-segitseg-1/csatornak/csatornakiosztas/

A vételhez megfelelő antennára és DVBT tunerrel ellátott TV készülékre van szükség. Amennyiben még a régi típusú analóg TV készülékkel rendelkezik, úgy ahhoz kiegészítésként egy DVBT MPEG4 HD dekóder szükséges. A dekóderek lehetnek kártyafogadóval ellátottak, vagy a nélküliek.


Amennyiben az előfizetéses szolgáltatást szeretné igénybe venni úgy, szüksége lesz egy előfizetői kártyára, melyet valamelyik ügyfélszolgálati irodában lehet beszerezni.

A jó minőségű, zavartalan vételhez megfelelő antenna szükséges. Az antennát legcélszerűbb a tetőre szerelni. Itt érheti a legkevesebb zavar. Egyes esetekben, Pl. optimális rálátás esetén (ha az adó éppen szemben van) megfelelhet az erélykorlátra vagy a falra szerelt antenna is.

Amennyiben több vételi helyre (több TV-re) akarja elvezetni az antenna jeleit, szükség lesz egy elosztóra, esetleg egy erősítőre.