Analóg kaputelefonok

Telepítés Javítás Karbantartás Csere Szerviz


Felépítésük: kapuegység, tápegység, lakástelefon(ok) mely egységeket 2-7 vezeték köt össze. A felcsengetést követő kétoldalú beszédkapcsolaton kívül alkalmasak a kapu elektronikus nyitására a lakásból. Némelyek interkom funkcióval is bírnak. (a lakások egymással is tudnak kapcsolatot teremteni).

Cégünk a megrendelői igényekhez igazodva több gyártó cég kaputelefonjait javasolja telepítésre, ill. szervizeli, javítja. A javasolt típusok megfelelő szervizháttérrel, hazai képviselettel rendelkeznek és 2-3 év garanciát vállalnak a készülékeikre.

A kiválasztásnál több szempontot kell figyelembe venni. Fontos az igényelt szolgáltatás, elhelyezés, a várható vendégforgalom, a megjelenés, stílus, a rendelkezésre álló infrastruktúra (vezetékhálózat), falfelület, épület felépítése, a vezérelni kívánt ajtózár, élettartam, stb.

Cégünk kínálatában megtalálható a legegyszerűbb 1 lakásos audiós szettől a videókaputelefonokon át a több bejáratú, több lépcsőházas, számkombinációs kapcsolóval, vagy beléptetővel kombinált rendszerig minden amire csak a kedves megrendelőnek szüksége lehet. Biztosítjuk egyéni megrendelők részére családi házhoz, cégeknek irodához, vagy társasházak részére a berendezéseket.

Első sorban az alábbi analóg kaputelefon rendszerek javítását végezzük:

Comelit, Urmet, Elvox, MKT, Commax, Farfisa, Futura,

Javítás megrendelése előtt:

(nagyban segítheti munkánkat, ha az alábbi kérdésekre - akár csak részben is - tud válaszolni.)

Mielőtt a hibabejelentést elkezdené, javasoljuk, az alábbi adatok beszerzését:

Milyen típusú kaputelefonról van szó?
A két fő kategória: analóg vagy digitális a kaputelefon?
Az analóg kaputelefonok esetében rendszerint minden lakáshoz tartozik egy nyomógomb, és mellette egy névtábla a lakó nevével (a kapunál).
Digitális kaputelefon esetében legtöbbször egy számot kell beütni egy számtasztatúrán.
A márka és/vagy típusjelzés a legtöbb esetben leolvasható a kapukészülékről. Vagy szöveges formában, vagy gravírozva, esetleg egy címke árulkodik a gyártóról.
Már csak ritkábban van lehetőség a vezetékezés megállapítására, de az is nagy segítség lehet, ha megállapítható, hogy az adott rendszer hány vezetékes. (általában 2 és 7 között van a vezetékerek száma) Több olyan gyártó is van, mely hasonló megjelenéssel gyárt 2-5-7-8 vezetékes rendszereket.

Ha nem működik a kaputelefon, érdemes megkérdezni a szomszédot is. Ha nála sem működik, akkor feltehetően központi hiba van.
Nincs-e az épületben áramszünet?

Mely funkciója nem működik a kaputelefonnak:
- felcsengetés (nem szól a lakásban a készülék, hiába nyomják a kapunál a gombot)
- beszéd a lakás felé (nem hallani amit a kapunál mondanak)
- beszéd a kapu felé (nem hallani amit a lakásban mondanak)
- kapunyitás (nem nyílik a kapu, hiába nyomják a lakásban a kapunyitó gombot)