Weblapunk cookie-kat használ az oldal működtetése céljából. A weboldal használatával Ön beleegyezik ezen cookie-k elhelyezésébe az Ön által használt eszközön.
01antenna.jpg02kaputelefon.jpg03riaszto.jpg04zar.jpg05szef.jpg06hangositas.jpg07belepteto.jpg08tuzjelzo.jpg09specialis.jpg

Speciális áramkörök

Cégünk fejlesztő csapata szívesen készít egyedi berendezéseket, áramköröket, úgy a vagyonvédelem, mint a hangosítás, vagy egyéb a szakterületünkhöz tartozó vagy akár azon kívüli területeken.


Néhány a már megvalósított projektek közül:

Vagyonvédelem

Speciális páncélszekrények

Kereskedelmi forgalomban sokféle, igen megbízható, minősített páncélszekrény kapható. Vannak azonban olyan speciális igények, amikor egy adott épülethez, feladathoz kell elkészíteni a páncélszekrényt, ékszertárolót.

Ilyenek a födémbe, falba süllyedő, motoros vezérlésű, rejtett, tűzbiztos páncélszekrények melyek egyedileg készülnek.
Készítettünk a födémbe süllyedő, motoros vezérlésű páncélszekrényt, melyet a fogasok mögé rejtett számkombinációs kapcsolóval lehetett - előhívni -  a talajból.
Egy másik megbízás: faragott bútor mögött a falba rejtett fali trezor. Ez utóbbi nyitását a bútorzat egyik faragott elemének elforgatása vezérelte.
És végül az egyik leggyakrabban használt módszer: A falra felszerelt, - kinyitható - kép mögött lévő trezor.

Pánikszoba

Az utóbbi időben megszaporodtak a személy elleni brutális támadások, és ezzel együtt kialakult az igény olyan védett helyiségek létesítésére, melybe "bemenekülve" a megtámadott biztonságban tudhatja magát (gyermekeit) amíg a hatóság megérkezik. Az ilyen helyiségekbe a mérettől függően elhelyezhető, víz, élelmiszer, tartalék levegő, (oxigén) és ami a legfontosabb: kommunikációs lehetőség, mellyel segítséget hívhatunk.
Az ilyen helyiségek ajtaja, esetleg a fala is páncélozott lehet, szükség esetén golyóálló burkolattal, van ellátva. Amennyiben az épület kialakítása lehetővé teszi, rejtett ajtót ill. elhelyezést alkalmazunk.

Páncélterem

Páncélterem kialakítása festmények tárolására.
Nagy értékű festmények, vagy egyéb műtárgyak tárolása pl. egy épület alatt, komoly körültekintést igényel. Nem mindegy a hőfok, a páratartalom, a tárolás szöge, stb. Mind emellett a védelem hatásfoka sem elhanyagolható körülmény.

Tárgyvédelem

Ékszerek, festmények, szobrok, érmek, bélyegek, fegyverek, porcelánok, vagy éppen nagy értékű órák, mobiltelefonok, stb. védelme.

A legkülönbözőbb tárgyak lopás elleni védelme valósítható meg ezekkel a berendezésekkel.

Az érzékelők működhetnek súlyra, légnyomásváltozásra, elmozdulásra, mágneses elven, lehetnek optikai érzékelők, stb. mindig az adott feladatnak megfelelően kerülnek kiválasztásra, kialakításra.

Bemutató vitrinek

Ékszerek, órák, mobiltelefonok bemutatásához ?törhetetlen? üveggel szerelt, elektronikus védelemmel ellátott vitrinek készíthetők. Meglevő vitrinekbe a  védelem utólagos beépítése. A feladat nem mindig egyszerű, hiszen a biztonsági vitrineknek alkalmazkodnia kell az üzlet stílusához, a többi bútorhoz, a design-hoz, a kezelésnek lehetőleg egyszerűnek kell lennie.

Lopásgátló

Könyvtárvédelmi rendszerek.
Gyakori, hogy értékesebb könyveket tulajdonítanak el könyvtárakból. Ennek megakadályozására való a könyvtárvédelmi rendszer. Az áruházi áruvédelmi rendszerekhez hasonlóan működő berendezés a könyvekben láthatatlanul elrejtett azonosító segítségével aktiválja a kijáratnál lévő (akár a kapuba rejtett) érzékelőt, mely riasztó hangot ad a személyzet részére, és átmenetileg akár a kapukat is lezárhatja.

Kulcsszekrény, intelligens kulcsszekrény

A kulcsszekrények feladata, elsősorban irodaházakban az épület helyiségeihez tartozó kulcsok tárolása. Az ilyen épületekben általában portás vagy biztonsági szolgálat adja ki a kulcsokat az arra jogosult személyek részére.
Az intelligens kulcsszekrény valamilyen azonosításra alkalmas eszköz (pl. ujjlenyomat azonosító) segítségével engedélyezi egy adott kulcs felvételét az arra jogosult számára. A kulcsok (kulcstartóval együtt) mechanikus zárszerkezet segítségével vannak rögzítve a szekrényben. Sikeres azonosítás után az adott kulcs rögzítése megszűnik (oldódik a zár) és arra jogosult személy egy darab kulcsot kivehet. A rendszer rögzíti, hogy ki mikor vette fel a kulcsot. A kulcs visszatétele egyszerűen a kulcs helyre tételével történik, a zárszerkezet automatikusan bezárul és a kulcs már nem vehető ki. (csak újabb azonosítás után.) A rendszer lehetőséget biztosít arra is, hogy a kulcs visszahelyezését is csak azonosítás után lehessen elvégezni, így biztosítva azt, hogy rögzítve legyen a visszahelyező személye és az időpont is.

Jelenlét-ellenőrző

Az egyeszű elektronikus eszköz feladata, hogy figyelje, hogy pl. egy portás, vagy őr a helyén tartózkodik-e, nem bántalmazták, nem alszik, stb.
A készülék véletlenszerű időközönként fény és hangjelzést ad, melyet a portásnak gombnyomással kell nyugtáznia. Ha a nyugtázás megadott időintervallumon belül nem történik meg, a készülék aktívizálja a riasztó rendszert, vagy más módon jelzést ad a környezet számára.

Őrjárat ellenőrző

Az eszköz feladata, annak ellenőrzése, hogy  egy adott objektum védelmével megbízott örség valóban végigjárja a megadott útvonalat. Az előírt útvonalon azonosító eszközöket (pontokat) helyezünk el, melyet az őrnek a nála lévő eszköz segítségével le kell olvasni így bizonyítva, hogy elhaladt az adott ponton. A rendszerből az adatok számítógép segítségével kiolvashatók. Megfelelő szoftver segítségével az adatok elemzése is elvégezhető, és a rendszer kiírja, ha valami nem az előírásoknak megfelelően történt.

Az őrjárat ellenőrző rendszereknek is több fajátja van. A fent körülirt eszköz egy passzív őrjárat ellenőrző, ám veszélyesebb helyen alkalmazható aktív rendszer is. Ennél a rendszernél az őrszemélyzet egy másik tagja folyamatosan követni tudja, hogy hol jár a társa. Így, ha az egy adott időn belül nem érkezik meg a következő pontra, máris tudhatja, hogy valami probléma merült fel, hívhatja rádión, értesíthet másokat.  

Látogató számláló

Kiállításon, üzleti bemutatón, vásáron, stb. szükség lehet a látogatók számára pl. statisztika készítésének céljából. Tekintettel arra, hogy vannak ingyenes rendezvények is, nem feltétlenül áll rendelkezésünkre jegy, vagy egyéb azonosító eszköz. Ilyen esetekben tehet nagy szolgálatot a látogató számláló.

Rendszámfelismerő

 

Függönyvezérlő, motoros függöny

Vetítőtermek, mozitermek, színházteremek függönyei, sok esetben több mázsa súlyuak. Egy-egy ilyen függöny csendes elhúzása, motoros vezérlése speciális eszközöket igényel.

Egyéb

Katasztrófavédelmi rádió, épülethangosító rendszer.

TV vezérlő központ

Kórházak közösségi terében elhelyezett TV készülékek távolról történő irányításához, készült egy vezérlő egység melynek segítségével 8 TV készüléket lehetett távolról ki-bekapcsolni ill. rajta a programokat váltani, előre beállítani, hogy melyik TV készüléken, mely időpontban milyen műsor legyen látható.
(Megrendelő: Délpesti Kórház)

Pincérhívó rendszerek

 

Vendéghívó rendszerekLátogatók

416570
Ma
Tegnap
Ezen a héten
Múlt héten
Ebben a hónapban
Múlt hónapban
Összesen
340
321
1649
405171
8572
9452
416570

IP címed: 34.207.82.217
Szerver idő: 2019-05-23 06:07:13